VZP nechce platit lůžkovou foniatrii v Kyjově

21. 11. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zřejmě již začátkem příštího roku přijde kyjovská nemocnice o lůžkové oddělení dětské foniatrie. Skončí zřejmě i jedno z kardiostimulačních center, která jsou nyní v Hodoníně a v Kyjově, uvedl náměstek jihomoravského hejtmana Lubomír Šmíd...


Podle něj skončí i jedno z kardiostimulačních center, která jsou nyní v Hodoníně a v Kyjově.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) se totiž již na činnosti těchto oddělení nechce finančně podílet, protože jsou podle ní málo vytížená, doplnil náměstek.

O situaci v jihomoravských nemocnicích Šmíd ve středu jednal na ministerstvu zdravotnictví. Podle něj se diskutovalo především o situaci v kyjovské nemocnici, která vede spor s VZP.

Pojišťovně se totiž nelíbí existence akutních lůžek na dětské foniatrii, vysvětlil náměstek. I podle něj je na tomto oddělení takový typ lůžek zbytečný: „Je malé procento dětí, které byly oprávněně hospitalizovány, a to tak malé procento, že by mohly být napříště umístěny na normálním krčním oddělení této nemocnice.“

Konečné rozhodnutí je podle náměstka na straně pojišťovny a známé bude do konce roku. Kraj snížení počtu oddělení podporuje, pacientů se změna údajně nedotkne.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:

Okresní nemocnice KYJOV

Hospodářské noviny, 21.11.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?