VZP obnovuje smlouvy s dodavateli zdravotnických prostředků

7. 9. 2009 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Od 1. července 2009 obnovuje VZP smlouvy s některými stávajícími smluvními partnery, poskytujícími zdravotnické prostředky našim klientům. Podle VZP je nový systém je nastaven tak, aby byl průhlednější, umožnil detailnější analýzy vykazovaných závad zdravotnických prostředků, spotřeby jednotlivých náhradních dílů a minimalizaci paušálních výdajů, které jsou v praxi velice neurčité...


Od tohoto kroku pojišťovna očekává podstatné snížení nákladů spojených s cirkulací zdravotnických prostředků tak, aby nebyl dotčen klient pojišťovny a současně byly zachovány principy tržního prostředí. Pořizovací ceny nových zdravotnických prostředků (ZP) zůstávají v původní výši.

VZP neuzavřela novou smlouvu s firmou ORTOSERVIS. Důvodem nepokračovat ve smluvním vztahu s touto firmou je mj. fakt, že Ortoservis rozeslal některým lékařům návrh smlouvy podepsané jednatelem firmy, která obsahuje ustanovení pro naši pojišťovnu zcela nepřijatelná, nabádající lékaře k preferování této firmy u svých klientů.

VZP zároveň odhalila několik dalších pochybení Ortoservisu, např. neoprávněné zadržování finančních prostředků náležejících VZP. Navíc i po neprodloužení smlouvy přijímali zaměstnanci firmy poukazy na opravy zdravotních pomůcek a tyto poukazy odmítali klientům vydat zpět, aby si pojištěnci mohli zajistit jiný servis.

Ubezpečujeme naše klienty, že VZP má uzavřeny smlouvy s většinou dodavatelů zdravotnických prostředků a primárním cílem pojišťovny i nadále zůstává poskytování kvalitních zdravotnických prostředků našim pojištěncům a kontinuální zlepšování služeb v této oblasti prostřednictvím smluvních partnerů. Bude-li klient VZP potřebovat jakoukoli radu či pomoc, může se obrátit na příslušného krajského revizního lékaře, se kterým se dohodne na řešení situace.

www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?