XVI. královéhradecké ošetřovatelské dny

8. 10. 2010 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve dnech 16.-17. 9. 2010 patřil Hradec Králové mezinárodnímu kongresu ošetřovatelství.


XVI. královehradecké ošetřovatelské dny

Již XVI. královéhradecké ošetřovatelské dny pořádala FN Hradec Králové ve spolupráci s LF UK v Hradci Králové, Českou asociací sester - Region Hradec Králové a Nadací pro rozvoj v oblasti umělé výživy, metabolismu a gerontologie v prostorách Univerzity Hradec Králové. Nosnými tématy akce byly výživa od A do Z a komplexní ošetřovatelská péče o pacienty s onkologickým onemocněním, nechyběla ošetřovatelská péče v klinických oborech a vzdělávání nelékařských pracovníků. S úvodní přednáškou vystoupil prof. MUDr. Luboš Sobotka, CSc., na téma Nemocniční podvýživa - skutečný zdravotnický problém. Na toto téma se odvíjela bohatá diskuse. Po oba dny zaznělo na 60 přednášek, vystaveny byly 3 postery. Probíhal workshop s tematikou Výživa diabetiků 1. a 2. typu.

Workshop byl primárně připraven pro nutriční terapeutky. Jak jsme ale krátkým šetřením na úvodu programu zjistili, nepřihlásila se žádná nutriční terapeutka, workshop byl obsazen všeobecnými sestrami. Díky profesnímu přístupu nutričních terapeutek J. Andráškové a J. Pavlíčkové byl program operativně upraven. Na kongresu bylo zaregistrováno 553 posluchačů včetně čestných hostů, vystavovatelů a organizátorů se kongresu zúčastnilo na 613 osob. Organizačního zajištění se ujala firma Nucle us. Poděkování patří také sponzorům a všem zúčastněným firmám.

Generálním sponzorem byla firma Nutricia, a. s., která ve spolupráci s nutričními terapeutkami z FN Hradec Králové připravila pro účastníky diskusní fórum nad zajímavými otázkami a problémy z oblasti výživy. Hlavním mediálním partnerem byla již tradičně Mladá fronta, a. s. Chtěly bychom touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na velice kvalitním a odborně na vysoké úrovni připraveném kongresu, přednášejícím za jejich pečlivě připravené přednášky a doufáme, že se i na příštích, v pořadí již XVII., královéhradeckých ošetřovatelských dnech sejdeme v hojném počtu. Termín dalšího ročníku Královéhradeckých ošetřovatelských dní je stanoven na 8.-9. září 2011.


O autorovi: Bc. Hana Ulrychová 1, Mgr. Ivana Vašátková, Ph. D.2 hlavní sestra1, zástupkyně hlavní sestry2, FN Hradec Králové

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?