Z Cikrta je showman, v rádiu i televizi

24. 2. 2009 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Přehlédnout Tomáše Cikrta bude velmi obtížné i po jeho odchodu z ministerstva zdravotnictví. Během pár měsíců zúročí tenhle "malý velký muž" svou mediální slávu z doby, kdy každý den vysvětloval v médiích reformu zdravotnictví; je na cestě k tomu stát se televizní hvězdou...


Před pár týdny dostal Cikrt „od jedné celoplošné televize“ nabídku na svou vlastní televizní talkshow. Další celoplošná televize mu prý zase nabídla pořad o zdraví a zdravotnictví. „Zatím nechci zveřejňovat jména ani jedné z televizí, protože jednání jsou na začátku. Pravdou ale je, že by mě vlastní talkshow i pořad o zdravotnictví lákaly,“ říká bývalý mluvčí exministra zdravotnictví Tomáše Julínka.

Začal jsem v rádiu

Cikrt je po svém odchodu z ministerstva v médiích slyšet už teď. Minulou sobotu měl na Rádiu Classic premiéru jeho patnáctidílný pořad nazvaný Bude nás někdo léčit?, ve kterém vysvětluje lidem, jak to chodí ve zdravotnictví. „Je to takový průvodce českým zdravotnictvím. Snažím se lidem vysvětlit, jak funguje zdravotní pojištění, proč za některé léky doplácíme, jak by měli pacienti postupovat v lékárně, aby ušetřili a radím jim i další užitečné věci,“ popisuje svůj novou práci Cikrt.

Ten se navíc chystá během pár měsíců dobýt i internet s novým portálem, který se bude věnovat - jak jinak - zdravotnictví.

„Spousta lidí se mě ještě před odchodem z ministerstva ptala, jestli třeba neexistuje nějaký klub na podporu poplatků. Právě pro ty, kteří se chtějí chovat zodpovědně, chci nový server vybudovat. Budou tam videa a chaty a lidé si tam budou povídat o tom, co je ve zdravotnictví zajímá. Chystáme i diskusní večerní pořady s významnými lékaři. Pustíme obyčejnou webovou kameru, budeme si povídat a lidi se do toho budou zapojovat,“ prozrazuje Cikrt, čím by se chtěl v budoucnu živit.

Politici mi šli na nervy

Zatím se ale tenhle devětatřicetiletý muž, kterého zná možná víc lidí než leckterého ministra, spíš rozkoukává. Chodí spát ve čtyři ráno, vstává v jedenáct, občas si zavolá s Julínkem, ale jinak si užívá pocit, že už nemusí několik hodin denně telefonovat s novináři a odpovídat na jejich otázky. „Jsem teď na volné noze, takže si můžu organizovat čas sám a dělám jen to, co chci,“ říká Cikrt.

Celý článek si můžete přečíst na serveru Hospodářských noviny iHNED nebo ZDE.

Petr Vašek, Hospodářské noviny

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?