Záchranáři v Třebíči budou mít nové sídlo v blízkosti nemocnice

26. 5. 2010 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Kraj Vysočina chystá stavbu zcela nového sídla zdravotnické záchranné služby v areálu třebíčské nemocnice. Současné prostory jsou už provozně nevyhovující a dosluhují.


V ideálním případě by nový objekt včetně heliportu a garáží v těsné blízkosti nemocnice u Janáčkova stromořadí mohl začít sloužit během roku 2012. Záměr stavby schválili krajští radní.

„Kraj nyní připravuje projektovou dokumentaci a spustí stavební řízení. Zahájení stavebních prací je odvislé od naplněnosti budoucích rozpočtů kraje,“ uvedl náměstek hejtmana Libor Joukl. Náklady na stavbu se podle něj budou pohybovat mezi 20 až 30 miliony korun.

Optimistická varianta podle Joukla počítá s tím, že stavba začne ve druhé polovině příštího roku. „Vzhledem k předpokládanému výhledu vývoje rozpočtu jsme připraveni i na variantu, že výstavba počká zhruba rok na rozpočtově příznivější dobu,“ upozornil Joukl.

Provozní dvoupodlažní budova má vyrůst v blízkosti obslužné komunikace, která bude pro potřeby dostupnosti záchranky prodloužena. Stavbě bude předcházet plánovaná demolice klasické zděné zástavby.

Kraj původně zvažoval umístění záchranářů do blízkosti objektu Hasičského záchranného sboru v Třebíči. Z tohoto řešení však podle mluvčí kraje Jitky Svatošové sešlo kvůli nesourodé logistice řízení výjezdů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?