Záchranné složky budou na Žižkově nacvičovat zásah po výbuchu

10. 10. 2018 7:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Záchranné složky budou dnes dopoledne v budově bývalých studií Českého rozhlasu v Jeseniově ulici na Žižkově cvičit zásah po výbuchu. Na webu o tom informovala Praha 3. Hasičský záchranný sbor, který cvičení organizuje, sdělí podrobnosti až po jeho skončení. Cvičení se zúčastní také policie a záchranná služba.


Cvičení s názvem Špinavá bomba bude simulovat výbuch v bytě sběratele vojenských přebytků, při němž se rozptýlí nebezpečné látky po budově i do jejího okolí. Kvůli cvičení bude omezený automobilový provoz v ulici Jeseniova mezi ulicemi Blahoslavova a Ostromečská.

S podobnými případy se integrovaný záchranný systém už setkat. Například v červnu 2011 zemřeli při výbuchu v pokoji na ubytovně Oáza v Otrokovicích na Zlínsku dva muži, další podlehl vážným zraněním ve zlínské nemocnici. Exploze nastala při manipulaci s ručním obranným granátem. V květnu 2012 zemřel muž po výbuchu granátu v rodinném době v Červeném Hrádku u Plzně, muž munici z druhé světové války rozebíral ve sklepě. V domě policie našla desítky granátů a min.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?