Zadluženou mladoboleslavskou nemocnici čeká řada změn

19. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Mladoboleslavskou Klaudiánovu nemocnici, která patří k nejzadluženějším zdravotnickým zařízením v kraji, čeká stěhování svého sídla, dětského oddělení i záchranné služby. Mění se primáři a snižuje se stav zaměstnanců...


MLADÁ BOLESLAV - Mladoboleslavskou Klaudiánovu nemocnici, která patří k nejzadluženějším zdravotnickým zařízením v kraji, čeká řada změn. Nové vedení nemocnice chystá stěhování svého sídla, dětského oddělení i záchranné služby, mění se primáři a snižuje stav zaměstnanců. Včera to oznámil mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Dětské oddělení se během podzimu přestěhuje z nevyhovující samostatné budovy v Havlíčkově ulici do objektu v nemocničním areálu, v němž dosud sídlilo jen gynekologicko-porodnické oddělení. Podle Řičáře bude sice nutné snížit počty lůžek v obou odděleních, ale změny nebudou tak dramatické, jak se očekávalo.

Na dětském oddělení bude po přestěhování zrušeno asi deset lůžek ze současných osmdesáti, v porodnici se redukce teprve upřesňuje.

Opuštěný objekt dětské nemocnice nemá ještě jasnou budoucnost. Jednou z variant je podle mluvčího přestěhovat sem infekční oddělení z areálu psychiatrické léčebny v sousedních Kosmonosích.

Druhou velkou změnu bude představovat přestěhování sídla vedení společnosti v objektu v Laurinově ulici do současného sídla záchranné služby v areálu nemocnice. Stěhování se chystá v říjnu. Management nechce podle Říčaře již sídlit mimo areál a ani záchranka by touto změnou neměla utrpět žádnou úhonu.

V nemocnici se uskutečňuje řada změn od června, kdy na základě výběrového řízení krajského úřadu obsadil post nového ředitele Luděk Nečesaný. Nemocnici převzal zatíženou dluhem ve výši zhruba 140 milionů korun. Provedl od té doby změny ve vedení nemocnice, tento týden bude také poslední ze série výběrových řízení na primáře některých oddělení. V červenci tak získala nové primáře oddělení chirurgicko-traumatologické a ortopedické, nyní se rozhodne o novém šéfovi rentgenologie.

Nové vedení nemocnice také začalo se snižováním počtu administrativních a nezdravotnických pracovníků, jichž do konce roku odejde asi 30 až 35 ze současných téměř 200. Podle Řičáře se vedení nemocnice snaží provoz zadlužené nemocnice co nejvíce zefektivnit. Tomu bude postupně přizpůsobovat jak počty zaměstnanců, tak i kapacitu lůžek na jednotlivých odděleních.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?