Vlákno názorů k článku Žaludeční vředy prodělal každý desátý Čech. Jaké jsou jejich příznaky? od Mirek - Dobrý den, poslední dobou trpím bolestmi v podbřišku...

Mirek (neregistrovaný)
Dobrý den, poslední dobou trpím bolestmi v podbřišku jakoby na játrech na levé straně po ujití asi 50 m. Když ulehnu do 10 minut je bolest pryč pak chvíli mohu chodit ale zase se to vrátí. Bolí trochu i levá ledvina, špatně močím, jde to pomaličku a někdy bolí i záda. Netrpím žádnými průvodními jevy vředu žaludku nebo dvanáctníku. Ani po najezení bolest nepřestane. Jen po chvíli klidu když ležím. Někdy při bolesti mám pocity na zvracení a v ústech se mi hromadí velké množství slin, zatím jsem se ale ještě nepozvracel... po chvíli to přejde a po ulehnutí bolest přejde také. Bolest pociťují někde uprostřed břicha u páteře. Ve stolici žádná krev není ani nemočím krev. Snad mi poradíte o co se jedná..
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, možná by se mohlo jednat o benigní hyperplazii prostaty, ale bude potřeba vyšetření a odběry... Navštivte vašeho praktického lékaře a pro jistotu vemte vzorek moči na vyšetření.