Zaměstnanci havlíčkobrodské nemocnice dostanou přidáno

19. 5. 2009 9:40
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékařům o 1000, ostatním zaměstnancům o 500 by se měla zvýšit výplata. Kraj Vysočina přidá na platy zaměstnancům ve svých nemocnicích letos více než 32 milionů korun. Konkrétně na platy zaměstnanců v havlíčkobrodské nemocnici kraj přidá 7, 1 milionů korun...


„Já jsem žádné zvýšení platu v poslední době nepocítila a myslím, že na Vysočině zdravotní sestry z nemocnic neodcházejí. Nemají kam. Práce pro ně moc není, hlavně pro starší. Když už odejdou, bývají důvody jiné. Třeba špatné osobní vztahy, “ prozrazuje zdravotní sestra brodské nemocnice, která se Deníku představila, ale jmenována být nechce, aby prý neměla v práci problémy.

Nicméně podle názoru kraje nemocnice mají starosti s hledáním a udržením zaměstnanců a vyšší platy by to mohly zlepšit. „Příspěvky budou poskytnuty na platy zaměstnanců pěti krajských nemocnic. Cílem je udržet dobré lékaře a zkušený zdravotnický personál, “ upřesňuje vedoucí odboru zdravotnictví kraje Vysočina Lukáš Kettner.

Až do konce roku

Mimořádná dotace bude nemocnicím pokrývat i související odvody a do platů zaměstnanců krajských nemocnic se bude promítat až do konce letošního roku.

„Chceme zabezpečit stabilizace lidských zdrojů v nemocnicích zřizovaných krajem, “ upřesňuje hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek, doufající tak v řešení problémů s personálním obsazením některých profesí.

To potvrzuje i vedoucí odboru Kettner. Podle jeho slov si kraj před rozhodnutím věnovat nemocnicím dotaci nechal od ředitelů zpracovat analýzu situace v jednotlivých zařízeních.

„Vylepšení platů nemocničních zaměstnanců vítáme, “ konstatuje náměstek pro léčebnou péči havlíčkobrodské nemocnice a primář dětského oddělení Václav Miláček.

A jak to bude vypadat v příštím roce? Realizace tohoto navýšení platů bude podle krajských úředníků úzce závislá na hospodářských výsledcích a ekonomické situaci nemocnic. Konkrétní výše bude tedy záviset například na objemu uspořených prostředků při realizaci společných nákupů zdravotnického materiálu.

Štěpánka Saadouni, Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?