Zastupitelé hradeckého kraje odsouhlasili koncepce zdravotnictví

10. 9. 2010 9:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajští zastupitelé ve čtvrtek schválili Koncepci zdravotnictví Královéhradeckého kraje. Dokument obsahuje například záměr rekonstrukce náchodské oblastní nemocnice, snižování počtu akutních lůžek a navyšování lůžek následné péče.


Dokument popisuje současný stav zdravotnictví v Královéhradeckém kraji a sleduje některé další změny, například ve variantách jsou v dokumentu další postupné kroky, které krajské zdravotnictví čekají.

Dokument například navrhuje další opatření v Oblastní nemocnici v Rychnově nad Kněžnou, která je z ekonomického pohledu velmi problematická.

Hejtman Lubomír Franc (ČSSD) řekl, že situace ve zdravotnictví je obtížně předvídatelná a některé věci z koncepce bude nutné postupně měnit.

„Jsem rád, že jsme po dvou letech dostali koncepci, která je sice nepoužitelná, ale je alespoň prostor k diskusi. V celém materiálu totiž chybí cíle, který chce kraj v oblasti zdravotnictví dosáhnout,“ řekl dnes v rozpravě senátor a krajský zastupitel Vladimír Dryml.

Hradecký kraj prostřednictvím Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje spravuje oblastní nemocnice v Jičíně, Náchodě, Trutnově a Rychnově nad Kněžnou. Do holdingu spadá také nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem. Celkem v krajských nemocnicích pracuje zhruba 2500 zaměstnanců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?