Zdravotní pojišťovna Média se sloučí s VZP

23. 3. 2011 7:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotní pojišťovna Média se na začátku dubna sloučí se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP). Pojišťovně se nepodařilo shromáždit dostatečný počet klientů.


Pod VZP přejde 35.000 pojištěnců, zaměstnanci i smlouvy s lékaři, informovala televize Prima. ¨

„Právní rada zdravotní pojišťovny Média na svém odpoledním zasedání 21. března tohoto roku rozhodla o tom, že zdravotní pojišťovna Média se sloučí fúzí se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou,“ řekl Primě generální ředitel pojišťovny Média Petr Malý.

Podle vedení pojišťovny jsou za rozhodnutím dlouhodobé nejasnosti kolem financování zdravotnictví a nedostatečný počet pojištěnců. „Dlouhodobě nejsme schopni zajistit stabilitu kmene zdravotní pojišťovny Média,“ dodal Malý.

K definitivnímu sloučení, které musí schválit ministerstvo zdravotnictví, má podle Primy dojít na začátku dubna. „Pojišťovna splnila svou zákonnou povinnost, protože toto sloučení oznámila ministerstvu zdravotnictví,“ řekl televizi mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

Média, která získala licenci v únoru 2009, je jedenáctou zdravotní pojišťovnou na tuzemském trhu. Poskytovala zhruba stejné preventivní programy jako VZP a osm zaměstnaneckých, ale s většími ročními limity.

VZP je s více než 6,2 milionu klientů největší zdravotní pojišťovnou v Česku, existuje od roku 1992.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?