Zdravotníci hrozbu nepodceňují

15. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministryně zdravotnictví Marie Součková považuje hrozbu anonyma za "nepříjemnou eskalaci výhrůžek některých občanů, kteří hazardují se zdravím nás všech". Uvedla, že její resort vytváří systém ochrany nejen stravy...


„Využíváme i toxikologického centra pro případ, že by se vyskytly nějaké příznaky nemoci. Jsme vybaveni antidoty (protijedy - pozn. redakce), které budou v tomto centru, v případě nutnosti je doručíme, kam bude třeba,“ řekla Součková.

Jaroslav Štrof, ředitel FN Na Bulovce v Praze, Právu řekl, že nemocnice okamžitě přijala důrazná opatření.

„Provoz, kde se strava připravuje, a všechny distribuční cesty jsme ošetřili. Nebudu říkat jak, protože by mohlo dojít k jejich překonání,“ řekl.

Stejného názoru je i ředitel Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí Martin Holcát. Právě této nemocnici hrozil vyděrač jako první.

„Udělali jsme maximální opatření, aby se do stravovacího prostoru nedostal někdo cizí“ řekl Právu.

Normální provoz je i ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Podle jejího mluvčího Leoše Kabáta hlídá policie celý areál, včetně stravovacího provozu. Kontroluje se jídlo ipřívod vody do zařízení.

Podle mluvčí Fakultní nemocnice Motol Evy Jurinové iv této nemocnici je klid. Kuchyně je uprostřed areálu a dá se do ní vstoupit jen na kartu. Celý areál je trvale hlídán. „Nevznikla žádná panika. Vedení nemocnice ještě v úterý večer zajistilo vše potřebné,“ uvedla.


DÁLE ČTĚTE:
http://www.Zdravi.Euro.cz/detail.htm?id=33905
Anonym na dvě hodiny ochromil provoz rokycanské nemocnice
Policie zadržela muže, jenž vyhrožoval Thomayerově nemocnici

Právo, 15.05.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?