Zdravotníci poradí lidem v Pardubickém kraji po telefonu

2. 9. 2010 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotníci poradí pacientům v Pardubickém kraji i po telefonu. V srpnu začala fungovat telefonická informační služba, která lidem poradí, kde hledat lékařskou pomoc v případě, že jsou ordinace praktických a dětských lékařů v jejich okolí zavřené.


ČTK to řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Pavel Svoboda.

„Zrušené pohotovosti v Poličce a Červené Vodě nebyly využívány tak, aby byly plně funkční a výhodné, aby samostatně obstály odborně, personálně i ekonomicky. Pacientům však chceme vycházet vstříc, proto jsem zřídili Informační zdravotnické centrum, kde mohou občané konzultovat zdravotní potíže, které je sužují,“ řekl ředitel.

Dispečeři, záchranáři a lékaři jsou k dispozici pro dospělé pacienty na telefonu 466 650 647 a pro děti na čísle 466 650 658.

Odborníci lidem poradí, jak mají postupovat, když si například vymknou kotník, dítě má horečky nebo mají jakékoliv bolesti. Zároveň pacientům dají adresu na nejbližší lékařskou pohotovost, případně předají kontakt na příslušné oddělení nejbližší nemocnice.

Linka 155 i nadále slouží pro akutní kritické případy. Lékařskou službu první pomoci mají od nového roku na starosti krajské nemocnice. Pohotovosti v Poličce a Červené Vodě skončily letos v létě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?