Zdravotnictví Vysočiny chce zvýšit kvalitu

6. 3. 2009 8:21
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajské zdravotnictví na Vysočině usiluje o kvalitativní vzestup. Koncepčně a metodicky by to měl zajistit nový samostatný odbor zdravotnictví, který se po osmi letech vyprostil ze svazku s odborem sociálních věcí. V čele zdravotnického resortu stanul bývalý šéf krajské záchranky Lukáš Kettner...


„Očekáváme, že začne koordinovat funkci našich zdravotnických zařízení tak, aby vztah konkurenční nahradila spolupráce,“ uvedl při jmenování Kettnera do funkce ředitel krajského úřadu Zdeněk Kadlec.

Lukáš Kettner (35) vystudoval lékařskou fakultu v Olomouci. V minulosti působil jako lékař v Nemocnici Třebíč, později také na zdejší záchranné službě, dále jako vedoucí lékař výjezdového stanoviště ZZS v Moravských Budějovicích a primář oblastního střediska Třebíč ZZS kraje Vysočina. Od roku 2006 byl ředitelem Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina.

„Jedním z prvních kroků bude monitoring přání jak pacientů, tak zdravotnického personálu. Když už se lidé do nemocnice dostanou, měli by se tam cítit dobře. To samé platí i o zdravotnících. Ti potřebují mj. i perspektivu profesního růstu stejně jako možnost doplňování vzdělání třeba formou stáží,“ naznačil, jakým směrem by se dala zajistit motivace zaměstnanců.

Nejbližší velkou výzvou pro obhájení funkce bude pro Kettnera i celý nový odbor zajištění vzniku onkocentra v jihlavské nemocnici. Špičkové pracoviště by mělo být připravené k rozjezdu do konce letošního roku.

Vedením Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina byla dočasně pověřena ekonomickotechnická náměstkyně Vladislava Filová.

Jana Pechová, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?