Zeiss: prestižní přístroje i vzdělávání

25. 5. 2018 11:20
přidejte názor
Autor: Redakce

ZEISS je mezinárodní technologická společnost s vedoucím postavením v oblasti optického a optoelektronického průmyslu. Na letošním X. kongresu České glaukomové společnosti představila špičkové přístroje pro oftalmologickou diagnostiku a nabídla interaktivní vzdělávání formou minikurzů ZEISS Akademie.




Celkem 9 minikurzů zaměřených na cévní postižení sítnice, zobrazení papily, přínos OCT pro ambulantní praxi a zajímavé perimetrické nálezy, které proběhly v prostorách hotelu NH Collection Olomouc Congress, zaznamenalo nebývalý zájem. Navštívilo je přes 300 účastníků.
ZEISS Akademie nabízí lékařům i sestrám rozšiřování znalostí v oblasti oftalmologické diagnostiky a nejmodernějších technologií. Kurzy, které vedou renomovaní specialisté, se zaměřují na celé spektrum diagnostiky a operativy předního i zadního segmentu oka a jsou pořádány celoročně, buď samostatně, nebo v průběhu národních kongresů.

Účastníci kongresu měli dále možnost vyzkoušet si vyšetření pomocí prezentovaných přístrojů. Ultra-širokoúhlá sítnicová kamera CLARUS 500 byla v České republice představena poprvé.
Přístroj nabízí unikátní ultra-širokoúhlé snímky ve vysokém rozlišení v úhlu až 200°, což umožňuje zobrazit i periferii očního pozadí. Jak ukazují aktuální data, mnohé příznaky onemocnění jsou velmi často lokalizovány právě v daleké periferii sítnice, která je těžko dostupná běžnými technologiemi.

Dalším vystaveným přístrojem byl

CIRRUS 5000 AngioPlex – optický koherenční tomograf s neinvazivní angiografií. Tato revoluční technologie umožňuje krystalicky čisté zobrazení cévního řečiště sítnice, jak v povrchových vrstvách, tak i ve vrstvách hlubokých.
S aktuálním softwarovým updatem systém umožňuje kvantifikaci naměřených hodnot a hodnocení hustoty cév a krevního průtoku. Díky tomu lze provádět důkladné vyšetření stavu cév sítnice neinvazivně a bez nutnosti podávání kontrastní látky.

Automatický počítačový perimetr HFA3 s novou testovací strategií SITA Faster patří mezi přístroje, které jsou již několik desítek let zlatým standardem ve vyšetřování zorného pole. Testovací strategie SITA Faster zkracuje dobu vyšetření jednoho oka na pouhých 90 vteřin u zdravého jedince. Tím redukuje významně čas, který musí pacient strávit u tohoto důležitého, preventivního, ale často nekomfortního vyšetření. Zkrácením doby se přitom nesnižuje kvalita vyšetření.
Více na: zeiss.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?