Zeman poděkoval Němečkovi za práci na ministerstvu zdravotnictví

30. 11. 2016 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Prezident poděkoval končícímu ministrovi za téměř tři roky práce. Bavili se také o Němečkově nástupci, kterým se stane ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík (ČSSD).


Prezident Miloš Zeman dnes navečer přijal končícího ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD). Němeček po setkání novinářům řekl, že mu prezident ze jeho působení poděkoval. Bavili se také o Němečkově nástupci, kterým se stane dosavadní ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík (ČSSD).

„Poděkoval mi za skoro tři roky práce ve funkci. Já jsem mu zase poděkoval za podporu, kterou jsem z jeho strany vždycky cítil v těch okamžicích, které nebyly jednoduché. Srdečnost a poděkování ze strany pana prezidenta mě moc potěšily,“ uvedl Němeček, který dnešní setkání označil za neformální a přátelské. Zemanovi nabídl, že může být jeho neformálním poradcem pro zdravotnictví.

O svém nástupci Němeček řekl, že jej považuje za kompetentního a zkušeného člověka. „Ví, co české zdravotnictví potřebuje, takže v tomto ohledu byla z mé strany jen kladná hodnocení,“ dodal Němeček, který ve středu skončí ve funkci a vrátí se do křesla ředitele Fakultní nemocnice v Ostravě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?