Zisk farmaceutického koncernu Schering loni klesl o tři procenta

6. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zisk německého farmaceutického koncernu Schering AG loni klesl o tři procenta na 2,28 eura za akcii. Klesly také tržby firmy, přestože prodej léků rostl. Celková hodnota zisku ve zprávě zmíněna nebyla...


FRANKFURT -

Berlínský Schering je největší světový producent hormonálních léčiv v objemovém porovnání. Tržby za celý rok se snížily o čtyři procenta na 4,83 miliardy eur.

Loňský zisk firmy odpovídal očekávání analytiků podle průzkumu agentury Reuters Research. Sama společnost v říjnu předpovídala, že se její celoroční zisk sníží o tři až šest procent.

Pokles zisku způsobil silný kurz eura vůči americkému dolaru a japonskému jenu, protože zhruba třetina tržeb Scheringu vzniká ve Spojených státech a v Japonsku.

Tržby za klíčový preparát Betaferon proti roztroušené skleróze se přitom zvýšily o osm procent a tržby za orální antikoncepci Yasmin se v lokálních

měnách více než zdvojnásobily.

Schering předpovídá, že jeho zisk bude v tomto roce stagnovat kvůli silnému kurzu eura a kvůli snižování cen léčiv na německém trhu. Akcie společnosti po dnešní firemní zprávě klesly téměř o sedm procent, napsala agentura Reuters.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Shering-Plough Company
:
buoka

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?