Životosprávou k prevenci

11. 5. 2011 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
ČLS JEP navazuje na tradici seminářů o výživě.


Česká lékařská společnost J. E. Purkyně pořádá ve dnech 8. 6. a 23. 6. v přednáškovém sále Lékařského domu v Praze seminář Vhodnou životosprávou k prevenci vašich pacientů. Chcete znát výsledky studie stravovacích návyků u 1500 školních dětí z Prahy, Brna, Plzně? Bojí se vaši pacienti „éček“? Potřebuje vůbec člověk mléčné výrobky? Víte, kolik je bakterií ve střevech? Proč si lidstvo neprodlouží průměrný věk a chová se nezdravě? Na tyto a řadu dalších otázek poskytnou odpovědi vybraní přednášející. Seminář v obou termínech nabídne témata Výživa a stárnutí; Slizniční imunitní systém a probiotika; Realita dodržování stravovacích doporučení v běžné praxi. Strava jako prevence civilizačních chorob; Výživová doporučení pro dětskou a dospělou populaci; Mýty a polopravdy o výživě. Akce je určena pro všeobecné a dětské sestry, nutriční terapeuty, lékaře. Je garantována ČLK a ČLS JEP jako akce kontinuálního vzdělávání, účastníci obdrží potvrzení o účasti s příslušným počtem kreditů (ČAS, ČLK). Seminář se uskuteční za podpory společnosti Danone, mediálními partnery jsou časopisy Sestra a Zdravotnictví a medicína z vydavatelství Mladá fronta. V případě zájmu najdete více informací k registraci v tomto čísle časopisu na str. 37 či na www.cls.cz.

1)
roky) x AST (U/l
2)
PLT (109/l
3)
OR = 2,36, 95% CI 1,34-4,15, p = 0,003), resp. (OR = 2,42, 95% CI 1,22-4,81, p = 0,01
4)
OR = 3,22, 95% CI 2,28-4,55, p < 0,0001), resp. (OR 2,82, 95% CI 1,91-4,15, p < 0,0001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?