Zlínská nemocnice nově nabízí ubytování příbuzným pacientů

22. 9. 2011 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně nově nabízí ubytování pro příbuzné hospitalizovaných. Za jednolůžkový pokoj v ubytovnách zdravotnického zařízení zájemce zaplatí 250 korun za noc, za dvoulůžkový o 40 korun méně, sdělila mluvčí Baťovy nemocnice Karla Havlíková.


„Už dříve jsme zaznamenali dotazy příbuzných na možnost přespání, aby mohli častěji navštěvovat své blízké v nemocnici a nemuseli dojíždět. (…) Snažíme se tak vyjít vstříc nejen příbuzným, ale i samotným pacientům, kterým takto umožněné častější návštěvy blízkých pomáhají lépe zvládat své onemocnění,“ sdělil ředitel Baťovy nemocnice Bohuslav Škubal.

Ubytovny se nachází na třídě Tomáše Bati asi deset minut chůze od nemocnice. Pokoje jsou vybaveny standardním nábytkem, lůžkovinami a je v nich k dispozici internet. Sociální zařízení je společné pro několik pokojů. Ubytovaným slouží společná kuchyňka s mikrovlnnou troubou a lednicí.

„Vedení nemocnice usiluje o to, abychom zajistili prostory pro ubytování příbuzných přímo v areálu nemocnice,“ poznamenala předsedkyně představenstva a náměstkyně pro ekonomiku a provoz nemocnice Dana Barnášová.

Tři ubytovny Krajské nemocnice T. Bati stojí blízko křižovatky naproti prodejně Lidl při výjezdu ze Zlína směrem na Vizovice. Zájemci o ubytování se mohou hlásit přímo u domovnic, a to na telefonech 724 438 663, 724 438 664 a 724 438 665.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?