Změna v zájmu pacientů

12. 9. 2011 10:54
přidejte názor
Autor: Redakce
Stanovisko Svazu zdravotních pojišťoven ČR ke schváleným reformním zákonům měnícím systém zdravotnictví.


Minulý týden schválená novela zákona o veřejném zdravotním pojištění a ve třetím čtení schválený balíček reformních zdravotních zákonů jsou prvními kroky, vedoucími k proměně českého zdravotnictví ve zcela nový, moderní systém, podobný systémům fungujícím ve vyspělých evropských zemích.

Změna je zatím jen základem příští reformy, prolomením určitých hranic.

Úspěšné třetí čtení balíčku reformních zdravotních zákonů je dlouho očekávaným prvním systémovým řešením, které bude znamenat stabilizaci a modernizaci systému zdravotnictví.

Svaz zdravotních pojišťoven ČR spolupracoval na přípravě schválených reformních kroků a bude se nadále podílet na dalších krocích, chystaných ministerstvem zdravotnictví, vedoucích ke kompletní změně systému veřejného zdravotního pojištění v ČR.

Očekáváme, že tato změna otevře nové možnosti i pro fungování zdravotních pojišťoven v ČR. To vše s jediným cílem: co nejefektivněji zajistit klientům zdravotních pojišťoven kvalitní a dostupnou lékařskou péči a zachovat při tom základní principy jako je rovnost, dostupnost, kvalita a solidarita.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?