Znojemská nemocnice dostane sto miliónů korun

19. 10. 2009 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Znojmo, největší zdravotnické zařízení ve vlastnictví Jihomoravského kraje, dostane sto miliónů korun na investice. Do dvou let by tak měla část nemocnice opustit starý nevyhovující objekt a celá sídlit v nové, dobudovávané části.


Oznámil to hejtman Michal Hašek (ČSSD) po zasedání rady kraje.

Kraj podle něj obdrží ještě v letošním roce na tento účel dotaci ze státního rozpočtu ve výši 50 miliónů korun a rada kraje doporučila zastupitelům, aby k této dotaci schválili stejnou částku z krajského rozpočtu.

„Původně mělo být investováno víc, ale radní se domnívají, že za tuto částku je možné investiční akci, započatou v minulých letech, úspěšně dokončit. Počítáme s tím, že nejpozději do dvou let, jakmile se podaří vystěhovat objekty staré nemocnice, bude tento areál nabídnut ke komerčnímu odprodeji. Z výnosů pak budou financovány další investice ve zdravotnictví,“ řekl hejtman Hašek.

Připomněl také vysoké provozní výdaje při přemisťování lékařů, pacientů i věcí mezi oběma objekty vzdálenými od sebe pět kilometrů. Podle rozhodnutí rady bude na dostavbu dohlížet zmocněnec kraje.

Celkové náklady na obnovu znojemské nemocnice, která má téměř 800 lůžek a zaměstnává přes tisícovku lidí, dosáhnout dvou miliard korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?