Znormované zdravotnictví?

10. 8. 2012 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Naše generace povinně platila zdravotní a sociální daně, ze kterých se vyplácely důchody zdravotní péče našim rodičům a ostatním pracujícím občanům České republiky. Samozřejmě stejné zabezpečení v nemoci a důchodu očekáváme od naších dětí a vnuků.


Skutečnost je ale někde jinde, práce není, takže nejsou vybrané daně, protože současné demokratické zřízení se zbavilo všeho, co bylo prosperující a konkurenceschopné, včetně strategických provozů a „rodinného stříbra“. Zbytečně mnoho zdravotních pojišťoven vyčerpá na svůj provoz obrovské peníze, nakupují se zbytečná a drahá zařízení a na léčení obyčejných pacientů už nezbývá.

Jak se hospodaří s penězi daňových poplatníků, se dovídáme z provalených úplatkářských afér – hrůza – děs !?!

Za loňský rok se na regulačních poplatcích vybralo pět a půl miliardy korun, to je hromada peněz – kde jsou, když měly být použity na zlepšení stravování a ubytování v nemocnicích a jiné zdokonalování léčení pacientů? Skutečnost je taková, že například při nástupu do nemocnice na lůžkovou část si musí pacient vzít z domova mimo jiné i toaletní papír a hlavně peníze na zaplacení 100.­ za každý den pobytu.

Příplatky za nadstandardy a volbu operujícího lékaře jen dokazují, že nejde hlavně o zdraví, ale o byznys. Celý aktivní život jsme si platili na to, že v případě onemocnění nás patřičně vzdělaní pracovníci dají do standardního zdravotního stavu,a nevyžadujeme žádná privilegia. My, co máme skoro minimální důchody, nemáme na kvalitnější endoprotézy a jiné drahé vymoženosti současného světového zdravotnictví.

Zatím jsem vzhledem k věku v dobrém zdravotním stavu, ale mám nepříjemné tušení, že až mě potká nějaká zdravotní potíž, tak na mě zbude patolog, protože na pana primáře nebudu mít peníze!!Všichni,kdo pracovali ve výrobě na normy, mi dají za pravdu, že tento systém sváděl k podvodům a byla důležitá ostrá tužka. Jsem přesvědčen, že takto znormované zdravotnictví, není dobrým řešením !

Názor čtenáře Hranického týdne: Mojmír Juráň, Ústí

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?