Zrušení pohotovosti je podle zdravotního rady nevyhnutelné

18. 3. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotní rada okresu Příbram dnes bude jednat v Sedlčanech, Dobříši a ve středu v Březnici o redukci lékařské služby první pomoci. "Dohodli jsme se...


Příbram - Zdravotní rada okresu Příbram dnes bude jednat v Sedlčanech, Dobříši a ve středu v Březnici o redukci lékařské služby první pomoci.

„Již minulý týden jsem se setkal se zástupci obcí a zdravotnických zařízení, které tuto službu zatím zajišťují. Dohodli jsme se, že pravděpodobně od května nebo od června by existovala pouze centrální pohotovost v Příbrami. Termín upřesníme ještě po konzultaci s MUDr. Čestmírem Kalíkem, do jehož kompetencí tato služba patří,“ poznamenal zdravotní rada.

„Příbramská pohotovost by byla zdvojena posílena dalším lékařem,“ dodal. Zrušení pohotovostní služby v Sedlčanech, Dobříši i Březnici je podle MUDr. Marčeka nevyhnutelné, a to zejména kvůli nedostatku finančních prostředků. Ze státního rozpočtu okresní úřad ani obce na provozování lokálních pohotovostí nedostanou ani haléř.

„Ještě bych chtěl v nejbližší době tuto ožehavou otázku projednat s novým krajským zdravotním radou, který již byl jmenován,“ uvedl. Zároveň však si P. Marček nedělá naděje, že by Středočeský kraj mohl do redukce pohotovosti zasáhnout, protože ani ten nebude mít možnost poskytnout městům finanční injekci, která by rozhodnutí mohla zvrátit.

MARIE BŘEŇOVÁ, Příbramský deník, 18.3.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?