EUC – růst obratu i důvěry

20. 4. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Loňský rok byl pro EUC mimořádně úspěšný. Upevnila své postavení největšího poskytovatele ambulantní péče. Akvizicí zdravotnických zařízení v Ostravě a v Praze teď pokrývá její síť dvaceti osmi zdravotnických zařízení největší města v ČR.


Obrat EUC, zahrnutím nových akvizic, dosáhl loni 3,211 miliard Kč (v roce 2016 to bylo 2,138 miliard Kč). Celkový obrat podle mezinárodních standardů IFRS byl loni 2,485 miliard Kč. Skupina jako první v sektoru zdravotnictví v Česku loni úspěšně prodala emisi pětiletých dluhopisů v hodnotě 1,4 miliardy Kč.

Václav Vachta, generální ředitel a předseda představenstva EUC: „Zdravotnictví v ČR je náročný sektor s velkým prostorem pro zlepšení služeb pro klienty. To nás na něm láká, protože umíme nabídnout špičkové služby i flexibilitu. Výsledky za uplynulý rok a také zájem investorů o naše dluhopisy potvrzují, že nám naši klienti věří a že jsme se vydali správným směrem.“

Kromě zdravotní péče hrazené výhradně z veřejného pojištění nabízí EUC také prémiovou péči pro zaměstnavatele, cizince a samoplátce v celkem 10 centrech. Poskytovatel nadstandardní lékařské péče Canadian Medical, součást skupiny EUC, letos nově otevřel v Praze střediska “Waltrovka“ a „Hadovka“. EUC hodlá s nabídkou prémiových služeb vyrazit i do regionů, kde roste zájem především zaměstnavatelů po organizované a kvalitní zdravotní péči.

„Pokračujeme v konsolidaci všech našich zařízení pod značkou EUC, která má být synonymem důvěryhodného, moderního a spolehlivého poskytovatele zdravotní péče. Chceme, aby se u nás naši klienti cítili dobře a abychom nejen léčili jejich zdravotní problémy, ale i šetřili jejich čas. K tomu přispějí moderní recepce zajišťující maximální servis, možnost objednat se na čas i online služby při komunikaci s našimi lékaři a sestrami,“ ozřejmuje plány EUC Václav Vachta. „Od roku 2011 jsme investovali více než půl miliardy korun do rozvoje a obnovy přístrojového vybavení, budov a zázemí pro klienty i zdravotníky. Další investice chceme směřovat především do IT infrastruktury, elektronizace a zvýšení odbornosti našich zaměstnanců. I jejich počet loni stoupl na 1890.”

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?