Vlákno názorů k článku Od sportovních zranění až po artritidu. Bolest kolene ukazuje na celou řadu problémů od Kateřina - Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před 6...

Kateřina (neregistrovaný)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před 6 skoro 7 lety jsem spadla z koně a natrhla jsem si křížový vaz na koleni. Vše se řešilo a dopadlo dobře, ale stabilita kolene nebyla od té doby 100%, tento rok v únoru při tělocviku jsem špatně dopadla a koleno si vyvrtla, jeli jsme hned s rodiči do nemocnice kde mi řekli, že s tím nic nemám. Po 2 týdnech jsem zkusila nemocnici kde chodím jako sestra na praxi a je tam soukromá ordinace. Po 2 týdnech stále přetrvával otok a doktor mi odtáhl 30ml výpotku. Jsem domluvená na termín operace, prý koleno je opravdu nestabilní, ale kvůli nástupu na vysokou školu teď v září, jsem to chtěla přesunout až za 3 roky. Jenže od doby úrazu v únoru chodím nohou od sebe a už nejspíš 2 týdny mě bolí koleno z vnitřní strany u konce stehenní kosti a vůbec nevím o co jde. Bolí mě to hlavně když nohu natáhnu a také při chůzi. Nemohla by to být opotřebená chrupavka nebo něco podobného?

Děkuji za odpověď

Dobrý den,
v první řadě bych vám velmi doporučil operaci podstoupit co nejdříve. Odkládat ji o tři roky když už teď máte takové problémy je opravdu špatný nápad. Bolesti na vnitřní straně kolene bývají způsobeny poškození vnitřního postranního vazu. Ten k újmě mohl přijít právě kvůli celkové nestabilitě kolene. Ale kompletní rozsah poškození neznám, může to být teoreticky i ta chrupavka. Každopádně bych doporučenou operaci opravdu neodkládal.