Vlákno názorů k článku Bolest kyčle netrápí pouze starší pacienty. Může souviset i se sportem nebo závažným onemocněním od Šimon Sedlák - Dobrý den, je mi patnáct let a jezdím...

Šimon Sedlák (neregistrovaný)
Dobrý den, je mi patnáct let a jezdím na skateboardu, po dni kdy jsem celý den jezdil mě začala další den ráno bolet kyčel, když chci zvednout nohu začne mě bolet celé stehno a nohu výš zvednout nemohu. Trvá to třetí den a i po klidovém režimu necítím žádné zlepšení. Co mám dělat?
Redakce Zdraví.Euro.cz (neregistrovaný)
Dobrý den, Šimone, nejlepší by bylo nechat se vyšetřit na dětské revmatologii, nevím jaké jsou možnosti v okolí vašeho bydliště. Pokud by nebyl v dostupné vzdálenosti, navštivte alespoň chirurgickou nebo ortopedickou ambulanci k dovyšetření a doplnění zobrazovací techniky. Redakce Zdraví.Euro.cz
Hana (neregistrovaný)
Dobrý den, z důvodu patellofemoráního stresového syndromu jsem nastoupila na rehabilitaci. Už zhruba po dvou týdnech cvičení jsem začala pociťovat diskomfort v oblasti kyčelních kloubů. Opakovaně jsem si terapeutovi stěžovala na bolesti, nicméně on mi z počátku tvrdil, že je to tak správně, potažmo mi přislíbil změnu cvičení. Nic se však z jeho strany nezměnilo. Neustále tedy cvičím to samé a bolest roste, avšak situace s koleny se ani po více než měsíci nelepší. Jedná se o pálení a řezání v oblasti kyčelního kloubu především v klidu. Může to být zapříčiněno cvičením? Doporučil byste mi změnu terapeuta? Je nějaký způsob redukce bolesti? Je mi třicet let a problémy s hmotností nemám.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, Hano, podstupujete spolu s rehabilitací také psychologickou intervenci? Či dochází ke snižování stresu ve vašem životě? Pokud ne, ani sebelepší fyzioterapeut Vám nepomůže - pokud tedy to není přirozený psycholog. Změnit fyzioterapeuta můžete.