Vlákno názorů k článku Bolest na hrudi může znamenat cokoliv. Za jakých okolností je potřeba volat lékaře? od Pavel Nováček - Dobrý den, chci Vás moc poprosit o radu. Je...

Pavel Nováček (neregistrovaný)
Dobrý den, chci Vás moc poprosit o radu. Je mi 57 let. Asi tak týden mám občasnou mírnou bolest uprostřed hrudi. Občas je to současně s menší bolestí břicha. Neléčím se s žádnou nemocí, neberu léky. Mám poslední dobou mnoho povinností, takže je to dost stresující. Pracuji v kanceláři, mám sedavé zaměstnání. Tak 3 x do týdne chodím tak cca 4 km. Tyto problémy mám většinou večer v klidu. Potom další den mám strach, že to znovu přijde, takže si to možná přivolám. Mám pořád velkou chut na milování, nemohu se někdy už dočkat. Mám nedostatek v intimním životě. Omlouvám se za velkou upřímnost. Děkuji Vám moc.
peter (neregistrovaný)

dobry den taky jednou za čas mne začne bolet na levy strane hrudi nekdy to prestane a pak se to vratí jako kdyby mi nekdo tlačil na hrud napsled sem to mnel asi pred dvoma dnami ,ale vratilo se to mam vyhledat lekaře ?P.s.: jemi 38 let.

Dobrý den,
pokud máte tyto obtíže opakovaně, navštivte svého praktického lékaře. Poslechne Vás, změří tlak, udělá EKG,... Dle výsledku Vás pak zašle příp. k dalším odborníkům.
Může se jednat o projevy ischemické choroby srdeční, či může jít "pouze" o uskřinutí nervu. V takovém případě by Vám mohl doporučit fyzioterapii.