Centrum asistované reprodukce v Brně školí gynekology z EU

5. 2. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Centrum asistované reprodukce Fakultní nemocnice Brno je jedním ze tří středoevropských zařízení, které se stalo výukovým pracovištěm pro gynekology zemí Evropské unie...


BRNO -

„Nyní jsme získali také mezinárodní certifikát kvality, což je příhodný dárek k 20. výročí narození prvního uměle oplodněného dítěte v našem zařízení,“ řekl dnes novinářům šéf centra Pavel Ventruba.

2% všech novorozenců se rodí po umělém oplodnění

Centrum asistované reprodukce navazuje na činnost 125 staré městské porodnice. Do dějin české medicíny se zapsalo prvním úspěšným umělým oplodněním ve středoevropském regionu.

Chloubou centra je také narození prvních uměle počatých trojčat v roce 1994. Nyní se každoročně po umělém oplození v Česku narodí asi 2000 dětí, což jsou dvě procenta ze všech novorozenců.

Fakultní nemocnice Brno se teď nyní ze všeho nejvíce snaží, aby mezinárodní certifikát kvality získala. „Do roku 2007 chceme, aby tímto procesem prošla všechna nemocniční zařízení,“ řekl ředitel nemocnice Jan Burian. Pacienti tak podle něj získají záruku, že jim lékaři a další zdravotničtí pracovníci poskytnou maximálně kvalitní ošetření.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?