Dvaapadesátiletá Italka porodila trojčata

24. 2. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Novopečenou matkou trojčat se stala o víkendu dvaapadesátiletá Italka z Neapole, která má už tři dospělé děti a je i babičkou. Děti počala bez jakékoli předchozí léčby...


ŘÍM -

„Je to mimořádná událost,“ řekl podle agentura AFP Carmine Nappi, ředitel gynekologicko-porodního oddělení v neapolské nemocnici Federico II, kde matka v sobotu večer přivedla na svět dva chlapečky a jednu holčičku.

Jde podle něho pravděpodobně o první takový případ na světě, protože otěhotnění přirozenou cestou ve věku nad 50 let má statistickou pravděpodobnost 0,0016.


Italka nepodstoupila žádnou speciální léčbu. Naopak - v posledních osmi letech byla dvakrát na umělém přerušení těhotenství.

„Jsem unavená, ale spokojená,“ svěřila se novinářům Antonietta Mellonová, která porodila císařským řezem. Její děti mají porodní váhu běžnou u trojčat: nejmenší Alessio váží 1,1 kilogramu, největší je Gabriel s 1,7 kg a mezi nimi je Nunzia s 1,5 kg.

Dítě v padesáti? Italka má rodinné dispozice

Antonietta je už matkou tří dětí ve věku 29, 26 a 23 let a několik měsíců je i babičkou.

„Mám z toho velkou radost, i když vím, že jen s platem mého manžela bude těžké vychovat tři děti,“ dodává.

Na dotaz, zda podstoupila nějakou speciální léčbu, odpověděla, že naopak dlouho užívala antikoncepci. Potom ji kvůli zdravotním důvodům musela přestat brát. V posledních osmi letech byla dvakrát na umělém přerušení těhotenství.

Antonietta soudí, že k této šťastné události má rodinné dispozice. Jedna její sestřenice, o rok starší než ona, porodila ve svých 50 letech čtvrté dítě.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?