Gates daruje 100 milionů na boj proti AIDS v Indii

11. 11. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Šéf Microsoftu Bill Gates dnes oznámil, že věnuje 100 miliónů dolarů na boj proti HIV v Indii. Ta se v počtu obětí AIDS řadí na druhé místo na světě. Právě z Indie pochází asi 20 procent odborných pracovníků v Microsoftu...


Šéf Microsoftu Bill Gates dnes oznámil, že věnuje 100 miliónů dolarů na boj proti HIV v Indii, informuje agentura Reuters. Indie se v počtu obětí AIDS řadí na druhé místo na světě. Finanční pomoc Gatesovy nadace Bill and Melinda Foundation je největší dotací, kterou organizace poskytla ve prospěch jedné konkrétní země.

V prohlášení nadace se uvádí, že cílem projektu India AIDS Initiative je poskytnout lepší přístup k prověřeným programům prevence proti HIV. Iniciativa se má zaměřit především na migrující pracovníky či řidiče kamiónů, u kterých je větší pravděpodobnost nákazy.Virem HIV je v Indii nakaženo kolem čtyř milionů lidí, po Jižní Africe nejvíce na světě.

Právě z Indie pochází asi 20 procent odborných pracovníků v Microsoftu. Proto se firma rozhodla v této problematice angažovat, uvedl Gates v nedávném rozhovoru.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?