MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, a teploty zvýšené máte? Nevím, jak moc je boule veliká, jaký má charakter, jestli z ní jde nějaká sekrece, ale ještě bych případně po konzultaci s praktickým lékařem odeslala na chirurgické vyšetření, kde případně udělají sono, či dané místo vydrénují.
radana (neregistrovaný)
Dobrý den, byl mi diagnostikován loni barrettův jícen, bez dysplazii. Letos se potkám při jakékoliv fyzické i duševní zátěži, bolesti na hrudi, obtížným polykáním, chrapotem, divným kašlem apod. Před pár dny jsem dostala neskutečné bolesti v krku až s nemožnosti polknout. Praktická lékařka nasadila antibiotika, bolesti v krku ustoupily. CRP k dnešnímu dni 84. Mám obavy, zda nenastal na jícnu rakovinový proces. Volal jsem odbornému lékaři - gastro a řekl mi, že to není možné. Děkuji za odpověď.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, pro bolesti na hrudi a divný kašel se nechte vyšetřit u praktické lékařky. CRP bylo nabráno při bolesti v hrdle? Pokud se jednalo o povlakovou anginu, tyto hodnoty CRP se běžně vyskytují. Nádorový proces v Barretově jícnu většinou probíhá v dolní části jícnu na přechodu do žaludku. Dle doporučení choďte na pravidelné endoskopie k případnému včasnému záchytu nádoru.