Hodonínská nemocnice zakoupila špičkovou přípravnu cytostatik

5. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nákupem nového přístroje byla završena modernizace hodonínské onkologie. Nemocnice loni opravila celý onkologický ambulantní trakt. Za přípravnu cytostatik zaplatila nemocnice 1,2 milionu korun...


BRNO - Hodonínská nemocnice zmodernizovala vybavení svého onkologického pracoviště. V nejbližších dnech spustí moderní přípravnu cytostatik, kde se budou hotovit léky pro lidi s nádorovými nemocemi. Včera to řekl ředitel ústavu

Karel Doležal. Podle něj budou moci speciální box využívat i další onkologická pracoviště v regionu.

Za přípravnu cytostatik zaplatila nemocnice 1,2 milionu korun. Speciální box umožňuje podtlakové míchání léčiv. Je konstruován tak, aby z něj do okolí neunikalo sebemenší množství látek, jež by mohly ohrozit zdraví obsluhy přístroje.

Důvodem zakoupení přípravny je podle ředitele snaha zařadit nemocnici mezi špičkově vybavená zdravotnická pracoviště. Novinku podle něj nejvíce ocení samotní pacienti. „Nebudou muset již tak často jezdit (v rámci léčby) do Brna,“ vysvětlil Doležel.

Nákupem nového přístroje byla završena modernizace hodonínské onkologie. Nemocnice loni opravila celý onkologický ambulantní trakt. Rozsáhlou rekonstrukci prodělaly v uplynulých měsících i další části 50 let starého zdravotnického areálu. Pacienti se tak například dočkali nových operační sálů.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?