Jihlavská onkologie dostane od kraje 4,6 milionu korun

19. 11. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zastupitelé kraje Vysočina včera schválili 4,6 milionu korun na řešení havárie na onkologickém pracovišti jihlavské nemocnice. Počátkem května tu byl z provozu vyřazen poslední kobaltový zářič. Třetina pacientů je denně převážena...


JIHLAVA - na léčbu do havlíčkobrodské nemocnice, zbytek je na náhradní léčbě.

Nemocnice v červenci uzavřela smlouvu o pronájmu nového lineárního urychlovače, na rekonstrukci prostor však potřebuje přes devět milionů korun. Z nadačního fondu zdraví Vysočina půjde na stavbu 2,2 milionu, město Jihlava přispělo milionem a 1,3 milionu korun přispěly další obce a firmy. Původní harmonogram počítá se zprovozněním přístroje v lednu 2004.

Minulé i současné vedení jihlavské nemocnice na ministerstvo zdravotnictví odeslalo celkem 34 žádostí a stanovisek, v nichž od roku 1998 spolu se zřizovatelem upozorňovalo na nutnost obměny techniky na radioterapeutickém oddělení. Ministerstvo však problém neřešilo.

Loni v říjnu při návštěvě nemocnice ministryně Marie Součková slíbila zprostředkovat pro Jihlavu nový onkologický program ve spolupráci s přetíženými fakultními zařízeními v Brně. Jihlavská nemocnice je na seznamu 12 radioterapeutických zařízení v republice.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?