Lékaři a sestry budou diskutovat o výživě onkologických pacientů

12. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve dnech 25. a 26. dubna se bude v Ostravě konat kongres 7. ostravské dny podpůrné léčby v onkologii. Kongres je určen lékařům i sestrám, hlavní téma kongresu je zajištění výživy onkologických pacientů před, během a po léčbě...


Ve dnech 25.4 a 26.4.2003 se bude v Ostravě konat kongres 7. ostravské dny podpůrné léčby v onkologii, které organizuje radioterapeutická klinika Fakultní nemocnice v Ostravě.

Hlavní téma kongresu je zajištění výživy onkologických pacientů před, během a po léčbě. Na kongresu budou prezentovány práce jak z oblasti lékařské tak i ošetřovatelské, neboť kongres je určen jak pro lékaře tak pro sestry. Dalším závažným tématem je problematika ukončení onkologické léčby. V panelové diskusi vystoupí odborníci, kteří budou tuto problematiku posuzovat z hlediska lékaře, sestry, právníka a etika. Organizátorům se podařilo zajistit i pohled pacienta, který bude na toto téma také hovořit.

V sesterské sekci bude dalším diskusním tématem poskytování sociálních služeb onkologickým pacientům. Kromě uvedení do problematiky vystoupí v panelové sociální sestra, která zajišťuje sociální potřeby onkologických pacientů na klinice a také pracovnice samosprávy, která uvede svůj pohled a své zkušenosti z uvedené problematiky.

Více infoemací o kongresu najdete »ZDE.

(red), www.Zdravi.Euro.cz, 12.3.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?