Lidé se nyní potýkají s nachlazením

21. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Čekárny praktických lékařů se plní pacienty, kteří trpí nachlazením, kašlem, rýmou, bolestmi v krku. Podle informací, které minulý týden vyhodnocovala Okresní hygienická stanice Kladno, počet respiračních chorob stoupá zatím mírně, vlivem deštivého počasí však lékaři očekávají nárůst...


Kladno - „Pro srovnání, v třicátém čtvrtém týdnu jsme zaznamenali dvě stě třicet osm nemocných na sto tisíc lidí, v uplynulém sedmatřicátém to bylo již tři sta sedmdesát šest nemocných na sto tisíc občanů. Stoupá zejména nemocnost dětí a starších lidí,“ uvedla mluvčí OHS Kladno Blanka Vševídová. V současné době eviduje OHS 784 nemocných dětí ve věku 6 až 15 let a 699 pacientů ve věku do pěti let na sto tisíc celkově. Spousta lidí raději zkouší léčbu doma, aby nemuseli ztrácet čas v přeplněných čekárnách u lékařů. V lékárnách stoupla prodejnost vitaminu C, různých multivitaminů, kapek proti kašli a rýmě.

„Zaznamenali jsme zvýšenou poptávku i po acylpyrinu a vitaminu C. Zatím ho máme na skladě dost. Pokud bude trvat nepříznivé počasí, očekáváme stále více zájemců,“ uvedly pracovnice lékárny Energie Kladno. „Stoupl počet nemocných, ale zatím ne nijak výrazně,“ řekla lékařka Ilona Nešporová. Řada lidí se raději léčí sama a vyhýbá se pracovní neschopnosti. Podle lékařů je třeba se teple oblékat a chránit před zmoknutím.

fik, Kladenský deník, 21.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?