Linet představil nové lůžko Eleganza 5

22. 11. 2016 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové lůžko pro intenzivní péči se umí naklánět do stran, monitorovat stav lůžka, vysílat potřebná data, má dokonalý bezpečnostní systém nebo motorizované kolečko.


Zařízení zásadně snižuje fyzickou náročnost práce sester a zároveň efektivně a komfortně pomáhá pečovat o pacienta. „Práce sestry ve zdravotnictví je fyzicky velmi náročná a může být i nebezpečná, dokonce více než ve stavebnictví. Během jedné směny zvedne sestra až 1,8 tuny! Ročně dosahují jen v USA náklady spojené s problémy zad sester 7 miliard dolarů. To chce Eleganza 5 změnit,“ vysvětlil zaměření nového lůžka produktový manager Linet Pavel Pospíšil, který se podílel na jeho vývoji.
Společnost vyvinula lůžko, které je vybaveno laterálním náklonem (do stran), což umožňuje polohovat pacienta, převlékat lůžko apod. s mnohem menší námahou a ergonomicky správně. Motorizované kolečko i-Drive Power umožňuje jízdu s lůžkem bez sebemenšího vynaložení síly personálu. Lůžko umí pacienta zvážit a poskytuje podmínky pro rentgenování bez manuální manipulace s pacientem. Ovládá se z jednoho místa na intuitivním panelu iBoard.

Inovace přináší také pro rekonvalescenci pacienta. Pomocí tří unikátních nástrojů – Mobi-Lift madla, ergonomicky tvarované postranice a díky laterálnímu náklonu snižuje námahu pacienta při vstávání z lůžka o 50 %. Opět šetří také záda sester. Elektrické flexibilní polohování včetně nastavení do polohy vsedě a výběr vhodné matrace pečují o maximální komfort pacienta. „Třešničkou na dortu je pak elektrické prodloužení, díky němuž se lůžko přizpůsobí i většímu pacientovi, nebo USB slot například pro nabíjení mobilů,“ doplnil Pavel Pospíšil.

Linet vsadil u nového lůžka na inteligentní komunikační technologie. Novou nadstavbou je BedMonitor, systém zabudovaný v lůžku, který snímá hlavní bezpečnostní parametry a informuje o nich na počítači, tabletu nebo telefonu. Sestra tak má nepřetržitý přehled o všech lůžkách a pacientech. Integrovaný modul zase dokáže sbírat a vyhodnocovat různá data, která mohou sloužit k lepšímu vytížení lůžka nebo on-line servisu a pro sledování technických parametrů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?