Vlákno názorů k článku Nechutenství může být důsledkem nemoci i stresu. Jak s ním bojovat? od Kika - Dobrý den týden nemůžu nic jist když něco...

Kika (neregistrovaný)

Dobrý den týden nemůžu nic jist když něco sním mám hrozne bolesti a ihned to jde ven v případě když nejím nepocituji skoro ani hlad vím že to bude mít za následek stres kterého mám momentálně až nad hlavu ale je něco co bych mohla udělat abych se nejedla aniž by sem to v zapeti vyzvracela je mi 18 let.

Dobrý den,
bude zásadní se pokusit se stresem nějakým způsobem pracovat. Vyzkoušejte relaxační dechová cvičení, jógu, případně cokoliv jiného, třeba vaši oblíbenou činnost, při které nejste ve stresu. Sportujte, jezte nejprve lehce stravitelná jídla (např. piškoty, bílé pečivo) a konzumujte jej po malých dávkách. Pokud nic z toho nepomůže, obraťte se na svého praktického lékaře s žádostí o pomoc, případně rovnou vyhledejte služby psychologa, či psychiatra, kteří vám lépe poradí, jak se stresem pracovat. Ještě doplním, že pokud je bolest navázána na jídlo a bude nadále přetrvávat, bude vhodné ještě doplnit vyšetření gastroenterologem. Držím palce.