Vlákno názorů k článku Závratě, únava i mžitky před očima. Nízký tlak má zásadní vliv na kvalitu života od Věra z Brna - Dobrý den.Je mi 76 let. Celý život jsem...

Věra z Brna (neregistrovaný)
Dobrý den.Je mi 76 let. Celý život jsem abstinent, nekučačka,nepiji ani KÁVU. Léčím se již 30 let s vysokým tlakem, beru TWYNSTA 1-0-0. Od minulého týdne mívám mžitky před očima, které po pijí COCA_COLY zmizí, druhý den jsou opět. Včera mi dal syn nový tlakoměr a když jsem se změřila, měla jsem tlak 94/48...puls 40. Ráno i několikrát dnes opět tlak velice nízký. NYNÍ 107/74 -78. Na tlakoměru se mi stále ukazuje srdíčko a píši, že mám navštívit lékaře. Tlakoměr 0MRON. Nikomu jinému toto upozornění neukazuje .Navíc mám bolest v zádech pod levou lopatkou a oteklé nohy. Je 17.15 hod a naše obvodní lékařka tam už není . Prosím o radu, co dělat. Děkuji Věra Čokovská, Brno.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, paní Čokovská, určitě doporučuji navštívit praktického lékaře či internistu, který vás sleduje. Bylo by vhodné kardiologické vyšetření (EKG, ECHO srdce), vč. kontroly medikace, kterou užíváte.