Vlákno názorů k článku Oteklý kotník z podvrtnutí může signalizovat natažení i přetržení vazů. Jde o jeden z nejčastějších úrazů od Ondřej - Dobrý den, Dva týdny nazpět jsem si podvrtl kotník,...

Ondřej (neregistrovaný)

Dobrý den,

Dva týdny nazpět jsem si podvrtl kotník, pár dní jsem měl klidový režim a kotník již nebolí. Nadále však zůstává mírný otok, kotník je asi 2x větší než druhý, není však citlivý na dotek, hybnost je v pořádku, jen lehké pnutí, při větším vychýlení.
Je to běžné?

Děkuji

Dobrý den,
když píšete, že je kotník 2x větší než ten druhý tak máte na mysli jeho obvod nebo že vizuálně vypadá 2x větší? Tak jako tak, mažte kotník Heparoid krémem 2-3x denně, hojení může trvat několik týdnů. Pnutí při vychýlení může v této fázi být. Pokud by vás výrazně bolelo lýtko postižené dolní končetiny na pohmat nebo se vám začalo hůře dýchat ihned navštivte lékaře. Neznám vaši anamnézu, ale v některých případech se může stát, že se během klidu vytvoří v dolní končetině krevní sraženina, která se může uvolnit a následně způsobovat plicní embolii. Pokud bude kotník nadále výrazně nateklý za týden po mazání heparoid mastí, navštivte prosím praktického lékaře.