Alena (neregistrovaný)
O této nemoci toho vím dost. Manžel po 16letém boji s panem Parkinsonem letos v září prohral. Onemocněl v 59 letech a myslím, že díky své dobré fyzické kondici - lyžoval, hrál volejbal, běhal - se s ní tak dlouho pral. Ovšem poslední rok nepřeji nikomu. Byl zcela upoutan na lůžko a odkázan na pomoc druhých. V poslední fázi je nemoc hodně náročná na pečující osoby. Nejhorší je, že nemocný má jěště dobrou hlavu ale bohužel tělo vůbec neposlouhá. Přeji všem, co se s touto nemoci setkají hodně, hodně sill a trpělivosti.
Dana (neregistrovaný)
S Parkinsonovou nemocí se léčím již 15 let. Je těžké smířit se s touto nemocí. Stejně těžké je to i pro ostatní členy rodiny.Za nemoc se nestydím a dokud jsem jen trochu schopna pohybu, chodím do divadla, na koncerty, na výstavy.Nemohu říct, že bych se někdy setkala s posměchem či jinou negativní reakcí, naopak okolí má pochopení a vždy mi nabízí pomoc i přesto, že mě doprovází manžel. Smíření s nemocí mi ulehčili i moji přátelé, na které se mohu spolehnout a kteří mě podrží, když potřebuji. Jaroslavu Hložkovi bych chtěla říct, že lidé trpící touto chorobou, nejsou blázni, hlavu mají v pořádku,spíše se obávám, že léčbu by potřeboval jeho mozek (usuzuji tak z jeho příspěvku).
Redakce Zdraví.Euro.cz (neregistrovaný)
Dobrý den, paní Halátová, smyslem článku je zvýšit informovanost o této nemoci. Laici by si neměli na základě jednoho nebo dvou příznaků sami diagnostikovat chorobu. Konečnou diagnózu tohoto onemocnění stanovuje neurolog po speciálním vyšetření. Redakce Zdraví.Euro.cz
Slávka (neregistrovaný)
Paní Halátová je známá provokatérka i v jiných diskuzích, sleduji to již několik let. Sama touto nemocí netrpím, ale protože v sousedství máme staršího pána, u kterého doma odhadujeme možnost této nemoci, zaujal mě tento článek a děkuji za něj. Dobře vysvětlen. A z babizny si nic nedělejte.