Vlákno názorů k článku Parkinsonova choroba začíná nenápadně. Jak nepřehlédnout příznaky? od Alena - O této nemoci toho vím dost. Manžel po...

Alena (neregistrovaný)
O této nemoci toho vím dost. Manžel po 16letém boji s panem Parkinsonem letos v září prohral. Onemocněl v 59 letech a myslím, že díky své dobré fyzické kondici - lyžoval, hrál volejbal, běhal - se s ní tak dlouho pral. Ovšem poslední rok nepřeji nikomu. Byl zcela upoutan na lůžko a odkázan na pomoc druhých. V poslední fázi je nemoc hodně náročná na pečující osoby. Nejhorší je, že nemocný má jěště dobrou hlavu ale bohužel tělo vůbec neposlouhá. Přeji všem, co se s touto nemoci setkají hodně, hodně sill a trpělivosti.
Dana (neregistrovaný)
S Parkinsonovou nemocí se léčím již 15 let. Je těžké smířit se s touto nemocí. Stejně těžké je to i pro ostatní členy rodiny.Za nemoc se nestydím a dokud jsem jen trochu schopna pohybu, chodím do divadla, na koncerty, na výstavy.Nemohu říct, že bych se někdy setkala s posměchem či jinou negativní reakcí, naopak okolí má pochopení a vždy mi nabízí pomoc i přesto, že mě doprovází manžel. Smíření s nemocí mi ulehčili i moji přátelé, na které se mohu spolehnout a kteří mě podrží, když potřebuji. Jaroslavu Hložkovi bych chtěla říct, že lidé trpící touto chorobou, nejsou blázni, hlavu mají v pořádku,spíše se obávám, že léčbu by potřeboval jeho mozek (usuzuji tak z jeho příspěvku).