Prevencenadoru.cz - nový projekt Masarykova onkologického ústavu

21. 11. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové internetové stránky věnované prevenci nádorových onemocnění, která postihují značnou část populace a patří mezi nejčastější příčiny úmrtí, spustil na adrese www.prevencenadoru.cz Masarykův onkologický ústav...


v Brně. Vznik stránek finančně podpořilo kromě společnosti Brain Systems také ministerstvo zdravotnictví v rámci Projektu podpory zdraví Onkologická prevence na internetu. Stránky jsou určeny široké populaci, zejména pak mladším uživatelům, kteří na internetu stále častěji vyhledávají informace zdravotnického charakteru.

Stránky prevencenadoru.cz si kladou za cíl seznámit co nejširší spektrum čtenářů se základními principy primární a sekundární onkologické prevence, poučit je o možných důsledcích rizikového životního stylu, nabídnout jasnou alternativu a informovat o zákonných právech na onkologickou prohlídku. Informace jsou přehledně členěny do rubrik tak, aby se uživatel co nejrychleji dostal k tomu, co jej zajímá (prevence pro ženy, prevence pro muže, tipy na snížení rizika, preventivní prohlídky apod.).

Kromě toho stránky nabízejí praktické kontaktní informace, slovníček odborných výrazů, osvětové materiály ke stažení, anketu apod. Podle Michaely Hanákové, řešitelky tohoto projektu, se do budoucna počítá i s online poradnou a testy. Aktualizace stránek probíhá zhruba jednou týdně.

Masarykův onkologický ústav již provozuje informační stránky www.mou.cz určené nejen pro vnitřní účely ústavu, ale i pro laickou veřejnost. Na mezinárodním veletrhu MEFA 2002 získal celý soubor informačních materiálů Onkologického informačního centra Masarykova onkologického ústavu, včetně webových stánek MOÚ cenu generálního ředitele Veletrhy Brno.

(mka), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?