Vlákno názorů k článku Příznaky koronaviru: jak poznat nákazu a jakým způsobem vyhledat lékařskou pomoc? od Daniela - Dobrý den. Již pátý den mám příznaky, které...

Daniela (neregistrovaný)
Dobrý den. Již pátý den mám příznaky, které by mohly (ale chápu, že nemusí) souviset s koronavirovou infekcí. Stále se opakující bolesti hlavy, kašel, zrychlené dýchání (to se zhoršuje zejména večer a v noci), hrozná únava, bolest všech kloubů v těle (střídavě), bolesti břicha jako při střevní chřipce a s tím spojený průjem, který jednou je a pak zase není, teplota, která nepřesahuje 38 °, ale nelze ji ničím srazit (neustále se drží okolo 37,6 °). Beru Xarelto na již zaléčenou trombózu a mám alergické astma. Mohlo by se jednat o příznaky koronaviru? Je pro mě nějaké zvýšené riziko vzhledem k astmatu a Xareltu? Je mi 24 let. Děkuji.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, Danielo, tyto příznaky mohou být ke covidu nebo také k běžné viróze - je proto potřeba udělat PCR COVID-19 test a při pozitivitě se kdyžtak izolovat. Pokud máte asthma v remisi, není zvýšené riziko u covidu, u hyperkoagulačního stavu určité riziko existuje. Při pozitivitě PCR testu kontaktujte svého praktického lékaře.