Vlákno názorů k článku Příznaky koronaviru: jak poznat nákazu a jakým způsobem vyhledat lékařskou pomoc? od Blanka - Dobrý den, já i muž 65+ jsme se...

Blanka (neregistrovaný)
Dobrý den, já i muž 65+ jsme se setkali s příbuznými bez příznaků, ale do 3 dnů je pozitivně testovali na covid. Zhruba po týdnu jsme s mužem dostali horečku jen málo přes 38. Muž pokašlává, já ne. Jsme spaví, unavení, občas zimnice, bez chuti k jídlu a s pocitem nucení na zvracení. Bolí mě celé tělo, ale už druhou noc nemohu spát. Pocit křeče v celých zádech, silnější v horní polovině. Když chodím či sedím, je to jen lehké, ale jakmile si lehnu, nedovolí mi bolest usnout a neexistuje poloha, ve které by se mi ulevilo. Žádné léky neužívám a snažím se jim vyhnout, jak se dá, bolí mě po nich žaludek, ale už bych se ráda vyspala. Je nějaký lék na bolest bez vedlejších účinků - negativně se v tomto směru mluvilo o Ibuprofenu. Máte informace, že by tu covid byl už v listopadu 2019? Na nemoci netrpím, ale vloni poslední 2 měsíce jsem lehla, suchý kašel na roztrhání, pocit dušení - jako bych dýchala naprázdno, třeštění hlavy, průjem i masivní únik moči vč.krvácení do moči - na urologii jsem dostala silná antibiotika. PCR test či jak se to jmenuje, na obvodě, žádný bakteriální zánět neukázal. Od té doby jsem spavá, unavená. Nebýt těch zad, je to tentokrát daleko méně bolestivé, ale máme to teprve 3.den.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, odpočívejte, mějte co nejvíce klidu, i přes nechutenství se snažte jíst alespoň vývary, na bolest zatím Paralen 2 tbl perorálně, max 4x denně, dále bych na záda koupila Magne B6 + Guajacuran. Pokud zatelefonujete praktickému lékaři, mohl by předepsat Dorsiflex.