Vlákno názorů k článku Rakovina tlustého střeva a konečníku – jaké jsou nejčastější příznaky? od Petr - Dobrý den. Je mi 45 a už od...

Petr (neregistrovaný)
Dobrý den. Je mi 45 a už od cca 20 let trpím občasným krvácením při vyprazdňování. Dříve se mi to stávalo zhruba 1-2 do roka a do týdne se vše vrátilo do normálu - přičítal jsem to vnitřním hemoroidům. Tenhle rok se ale vše změnilo. Během realizace jednoho dost stresujícího projektu opět nastalo krvácení - opravdu velké množství jasně červené krve ve stolici, což trvalo asi měsíc. Pak týden až dva klid a pak zase, jede to tak už půl roku.... poslední dva týdny už naprostý děs. Žádné bolesti, žádná únava a už vůbec ne nechutenství (i když jíst už se bojím). Žádná ztráta na váze, žádné průjmy - zácpy spíš psychické ze strachu z toho, jít na záchod, kde mě obvykle nečeká nic jiného než krvavé drama. Vyšetření na gastroentrologii až za více než měsíc (všude plno). Nejsem si jistý tím, jestli postupuji správně a zda měsíc není moc. Ač nejsem hypochondr, v podstatě počítám s nejhorším, tedy s tím, že příčinou je rakovina.
Křeček džungarský (neregistrovaný)

S největší pravděpodobností se jedná o vnitřní hemoroidy v konečníku. Na to se neumírá.. Může to být i nějaký polyp nebo divertikl v tlustém střevě. Navštivte lékaře co nejdřív a podstupte rektoskopii - tu jsem podstoupil asi před 8 lety s velmi dobrým výsledkem. V únoru mám naplánovanou kolonoskopii, protože jsem měl pozitivní test na okultní krvácení ve stolici. Tak mám také obavy, vyšetření je to prý velmi nepříjemné a bojím se, jaký bude výsledek. Já nejsem lékař, ale mnoho jsem toho už přečetl. Držím Vám palce.