Sbírkou chtějí získat šest miliónů pro nemocné děti

16. 4. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Za získané finanční prostředky koupíme potřebné špičkové přístroje potřebné pro vyšetření malých, těžce nemocných pacientů. A to video elektroencefalograf sloužící k diagnostice nádorových onemocnění u dětí...


Pro vážně nemocné děti z hematoonkologického oddělení a dětské neurologie ve Fakultní nemocnici spoliklinikou (FNsP) v Ostravě-Porubě hodlá nemocnice ve spolupráci s agenturou ERFA sesbírat 6 miliónů korun. Veřejná sbírka začala v pondělí a skončí posledním květnovým dnem.

„Věřím, že se potřebné peníze v daném termínu sejdou. Za získané finanční prostředky koupíme potřebné špičkové přístroje potřebné pro vyšetření malých, těžce nemocných pacientů. A to video elektroencefalograf sloužící k diagnostice nádorových onemocnění u dětí a klasifikaci epileptických záchvatů, přístroj CYCLER pro diagnostiku DNA a vyšetřování zdravého vývoje plodu a další přístroje pro dětská oddělení, pokud získáme ze sbírky dostatek peněz,“ uvedl novinářům přednosta Kliniky dětského lékařství Jaroslav Slaný při pondělní besedě s tím, že nejlevnější lékařský monitor stojí 300 000 korun. Veřejná sbírka se koná při příležitosti 90. výročí založení FNsP a otevření Pavilónu péče o matku a dítě této nemocnice právě v květnu. Symbolických 90 korun očekávají organizátoři sbírky od každého, komu není lhostejné zdraví dětí, na bankovním účtu 86-5206900277/0100. Další možností, jak přispět, je zakoupit za oněch 90 korun nálepku slogem (stylizovaná kapka krve s číslicí 90) sbírky u pořádající agentury, v městských informačních centrech a označených prodejních místech.

Zdeněk Figura, Právo, 16.4.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?