Vlákno názorů k článku Spánkovou paralýzu provází bezmoc, strach i pocit ochrnutí od Monika - Dobrý den, jsem Monika a je mi 17...

Monika (neregistrovaný)

Dobrý den, jsem Monika a je mi 17 let. Nevím, zda-li to, co se mi stalo, je spánková paralýza, ale nelíbí se mi to. Stalo se mi to třikrát tento rok, naposledy dnes. Ty předchozí dvě byly někdy na začátku roku. Šlo o to, že jsem ležela na zádech a zavřela jsem oči a najednou jsem cítila jakýsi tlak na mé tělo. Nemohla jsem otevřít oči a ani pohnout nějakou částí svého těla. Nic jsem neslyšela. Jakmile to přestalo, srdce mi rychle bušilo, podívala jsem se na hodiny a ona neuběhla ani minuta. Dneska to však bylo trošku jiné. Tentokrát se to stalo dopoledne, očividně jsem už napůl spala, neboť jsem vnímala puštěnou televizi, ale zároveň i sen. Ležela jsem na boku, otočená zády k otevřenému prostoru. Kousek od mé hlavy spala naše fenka. Jak se mi zdál ten sen, který si stále vybavuji, začal se jakoby sekat a najednou se ztratil. Opět jsem cítila ten tlak, tentokrát na záda a měla jsem pocit, jakoby mě něco drželo kolem těla. Nemohla jsem se opět pohnout a ani otevřít oči. Cítila jsem, jak mi rychle buší srdce a také jsem slyšela tu televizi v místnosti. Avšak jsem uslyšela i vrčení psa. Myslela jsem si, že mě chce posednout nějaká entita a že na ní vrčí naše fenka, ale jakmile to povolilo a já otevřela oči, uviděla jsem klidně spící fenku vedle mě. V tu chvíli mi došlo, že to vrčení musela být slyšina. Chtěla bych se tedy zeptat, zda-li je toto ta spánková paralýza? A pokud ne, tak o co se jedná?

Dobrý den,
řekla bych, že se o typickou spánkovou paralýzu nejedná. Spíš se vám smísila realita se snem + s tím, co bylo v televizi.
Pokud se vám toto děje, doporučila bych vám dodržovat preventivní opatření uvedená v článku a také neusínat u televize.
Pokud ale budete mít pocit, že se to i přes zavedená preventivní opatření opakuje, doporučila bych vám vyhledat psychologa.