Vlákno názorů k článku Svrab u lidí způsobuje nesnesitelné svědění. Jak ho poznat a léčit? od Miroslava - Dobrý den, moje sestra, kterou mám v péči dojela...

Miroslava (neregistrovaný)
Dobrý den, moje sestra, kterou mám v péči dojela po 3 měsících z nemocnice. Ve zprávě měla alergii na ložní prádlo, bohužel po 10 dnech svědění a léčbě alergie. Jsme navštívili opět kožní s tím, že má svrab. Nyní po týdnu, na zádech postupně chodbičky mizí, ale nohy a zadek má stále fialový, tam po koupeli vznikali dokonce malé ranky a vytékala krev. Prádlo denně měníme dáváme do pytle a necháváme na dvoře. Koupila jsem ozonovač, a veškeré místnosti ozonuji nevím jestli to má nějaký smysl? Jak poznám, že již není infekční. Já sama mám jít na operaci kolene.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, jestli chodbičky postupně mizí, tak je to dobrá zpráva. Svědění může dlouho přetrvávat i po skončení infekce, pacient se dále škrábe, dále vznikají ranky... Doporučují se antihistaminika na lékařský předpis. Za mě ozonovač není třeba, nejlépe nechat venku všechny lůžkoviny a další prádlo na balkoně/nepoužívat na 3 dny, co jde, tak vyprat na 60 stupňů.