Zaměstnanecké a oborové zdravotní pojišťovny se sdružily do společného svazu

30. 9. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Představitelé zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven se dohodli na spojení obou svazů. Všech osm zaměstnaneckých a oborových zdravotních pojišťoven je tak členem jednoho společného svazu s názvem Svaz zdravotních pojišťoven ČR...


(SZP ČR) se sídlem na Nám. W.Churchilla 2, Praha 3. RedakciZdraví.Euro.cz to oznámil Ing. Jaromír Gajdáček, výkonný ředitel SZP ČR.

Prezidentem svazu je Ing. Ladislav Friedrich, CSc., generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví,

viceprezidentskou je Ing. Darina Ulmanová, MBA, ředitelka Zaměstnanecké pojišťovny Škoda.

Spojením obou svazů dochází k významného posílení zaměstnaneckých a oborových zdravotních pojišťoven s počtem pojištěnců téměř 3,5 miliónu.

Podle SZP ČR se začíná projevovat špatná politika vlády i ministerstva zdravotnictví v oblasti financování zdravotní péče. Během posledních let nutilo MZ zdravotní pojišťovny vyplácet více peněz zdravotnickým zařízením, než byl příjem pojistného a tím došlo k deficitu celého systému veřejného zdravotního pojištění. SZP ČR je nyní připraven společně hájit zájmy a potřeby svých pojištěnců.

(red), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?