Recepty

Lívance recept: cukr v těstě můžete zcela vynechat. Doslaďte je na závěr ovocem a čekankovým sirupem

20. 8. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Cuketa recept: můžete ji nastrouhat do bramboráků i sladké buchty. Zdravá zelenina má opravdu pestré využití

19. 8. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Hlíva ústřičná recepty: výborný je z ní guláš. Navíc obsahuje množství niacinu prospěšného pro nervový systém

18. 8. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Guláš recept: nejčastěji se připravuje z vepřového či hovězího masa. Zpestřením může být jelení guláš

14. 8. 2025
Doba čtení: 2 minuty

Zelňačka recept: s klobásou, ale i tofu. Bohatá je především na vitamín C a K

13. 8. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Vajíčková pomazánka recept: majonézový základ je tradiční, ale tučný. Zkuste místo něj použít jogurt

12. 8. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Květáková polévka recept: zkuste klasickou nebo krém. Kromě zasycení polévka poskytuje množství vitamínu C

11. 8. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Čočková polévka recept: hnědá čočka zajistí příjem vlákniny, červená je zase lépe stravitelná

7. 8. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Pečené kuře recept: důležité je maso pořádně osušit. Oproti smaženému obsahuje méně nasycených tuků

6. 8. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Šopský salát recept: chybět v něm nesmí rajčata, paprika a okurka. Původně se místo sýru feta používal sirene

5. 8. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Kuře na paprice recept: řecký jogurt místo smetany dodá jídlu extra dávku bílkovin

4. 8. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Makovec recept: kromě klasiky s moukou můžete vyzkoušet bezlepkový. Šťavnatost mu dodá ovoce

1. 8. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Roštěná recept: pečená a dušená roštěnka vyžaduje hodně času. Maso ale bude díky tomu krásně měkké

31. 7. 2025
Doba čtení: 2 minuty

Česneková polévka recept: aby měla ten správný účinek, je třeba česnek přidat až na závěr vaření

30. 7. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Vepřová panenka recept: lze udělat v troubě i na grilu. Jde o nejzdravější část vepřového masa s minimem tuku

29. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Šunkofleky recept: patří do nich uzené maso a fleky. Vláčnost a skvělou chuť jim dodá smetana s vývarem

28. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Bramboráky recept: dopřejte svému tělu zdravější alternativu. Místo plotny využijte troubu

24. 7. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Fazolová polévka recept: sytý pokrm plný bílkovin. Pro zvýšení obsahu železa do ní přidejte řasu kombu

23. 7. 2025
Doba čtení: 5 minut

Segedínský guláš recept: základ tvoří vepřové maso a kysané zelí. Dochucuje se mletou paprikou a smetanou

22. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Škvarkové placky recept: dříve pokrm chudých, dnes světová lahůdka. Připravit se dají i s nižším obsahem tuku

21. 7. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Žemlovka s jablky recept: hlavní je mít staré pečivo. Obyčejně se dělá z rohlíků, ale můžete využít i celozrnné

17. 7. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Langoše recept: pouťová smažená placka z kynutého těsta. Skvěle chutnají naslano i nasladko

16. 7. 2025
Doba čtení: 2 minuty

Trhané vepřové maso recept: americký tradiční pokrm, který se dá připravit i zdravěji

15. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Francouzské brambory recept: jde o klasickou českou pochoutku. Zkusit můžete i odlehčenou verzi

14. 7. 2025
Doba čtení: 2 minuty

Kachní prsa recept: dobře se doplňují s ovocnými omáčkami. Při jejich přípravě se stačí držet několika rad

10. 7. 2025
Doba čtení: 4 minuty

Holandský řízek recept: dopřejte si šťavnatý pokrm z mletého masa a sýra. Dá se smažit i péct v troubě

9. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Rakytník recept: jeho plody jsou doslova nabité vitamíny. Připravte si třeba sirup na podporu imunity

8. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Katův šleh recept: základ tvoří dobře opečené maso a zeleninová směs. Ten správný říz mu dodá feferonka

4. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Utopenci recept: hospodskou klasiku zvládnete doma. Naložit můžete i drůbeží špekáčky nebo tofu

3. 7. 2025
Doba čtení: 3 minuty

Buřtguláš recept: tuhle českou klasiku lze uvařit i zdravěji. Místo špekáčků zkuste použít šunku či tofu

2. 7. 2025
Doba čtení: 4 minuty